Robben is 'beetje ongeduldig' over toekomst

Arjen Robben weet nog steeds niet of hij na de zomer nog voor Bayern München speelt. De buitenspeler sluit niet uit dat hij er helemaal mee stopt.

In gesprek met de Bayerischer Rundfunk vertelt Robben dat er wel onderhandelingen over een nieuw contract staan gepland. "Ik ben een beetje ongeduldig. Helaas is er nog geen besluit genomen over het verlengen van mijn contract. Ik heb met Karl-Heinz Rummenigge afgesproken dat we in april gaan praten, dus dan zien we wel."

De 34-jarige vleugelaanvaller houdt met alle scenario's rekening. "Volgens mij is dat het moeilijkste als je in zo'n fase komt waarvan je weet dat het einde dichterbij komt. Het is altijd heel moeilijk om de juiste beslissing te nemen", aldus Robben, die aan zijn negende seizoen bij de Duitse kampioen bezig is.

"Ik moet kijken wat mijn onderbuikgevoel me zegt, hoe mijn lichaam aanvoelt. Je neemt alles daar in mee en dan neem je uiteindelijk een besluit." De 96-voudig international van het Nederlands elftal kwam dit seizoen tot 27 officiële wedstrijden voor Bayern München. Hij was zes keer trefzeker.