Inbrekers crashen met gestolen auto

Twee vermoedelijke woninginbrekers zijn maandag 26 maart rond 23.55 uur met een gestolen auto gecrasht in Amsterdam. De twee inzittenden sprongen uit de auto en renden allebei een andere kant op en zijn nog spoorloos.

Agenten zagen de auto zonder verlichting op de Pieter Calandlaan rijden. Bij het zien van de politieauto verhoogde de bestuurder van de rode Toyota de snelheid en raakte bij het afslaan naar de Tutein Noltheniusstraat de macht over het stuur kwijt. De auto kwam tegen een hek in de bosjes tot stilstand. De bestuurder rende richting de Johan Ramaerstraat en de passagier richting de Van Mourik Broekmanstraat.

In de gestolen auto trof de politie een computer aan die, naar later bleek, ook bij een woninginbraak in de Ariana Nozemanstraat was buitgemaakt. De inbrekers hadden kennelijk ook de autosleutels in de woning aangetroffen en zijn er met de auto van de bewoner vandoor gegaan.

Volgens de politie zijn de daders beiden tussen 15 en 20 jaar oud. Ze zijn lichtgetint, beiden tussen de 1.70 en 1.75 lang en droegen zwarte kleding. De bestuurder had een normaal postuur, de passagier is wat tengerder aldus het signalement.