Van Halst algemeen directeur af bij FC Twente

Jan van Halst mag zich niet langer algemeen directeur van FC Twente noemen, zo meldt Voetbal International. De voormalig profvoetballer doet een stap terug en gaat leiding geven aan de commerciële tak van de Tukkers. Erik Velderman is met onmiddellijke ingang benoemd tot de nieuwe preses.

Velderman was al in dienst bij FC Twente en bekleedde de functie van financieel directeur. "In het belang van de club hebben we Jan van Halst uitdrukkelijk verzocht aan te blijven als commercieel directeur. Gelukkig heeft hij daarmee ingestemd.", aldus Rene Takens, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Twente. Zij waren van mening dat in de top van de club zaken veranderd moesten worden.

Takens: "Daarnaast gaat FC Twente op zoek naar een nieuwe technisch directeur en zal Erik Velderman de rol van algemeen statutair directeur gaan vervullen."

Eerder vandaag werd ook bekendgemaakt, dat FC Twente niet verder gaat met trainer Gertjan Verbeek. Noodzakelijk, volgens Takens. "We hebben de afgelopen dagen zeer intensieve gesprekken gevoerd met diverse (direct) betrokkenen over de situatie waarin we ons bevinden. Naar aanleiding van deze gesprekken zijn we met de directie – maar ook met het stichtingsbestuur – tot de conclusie gekomen dat het nodig is deze stap nu te moeten zetten."

Van Halst algemeen directeur af bij FC Twente (Pro Shots / Ronald Bonestroo)
Van Halst algemeen directeur af bij FC Twente (Pro Shots / Ronald Bonestroo)