Crisis compleet bij FC Twente: Verbeek op non-actief

Gertjan Verbeek is niet langer trainer van FC Twente; de crisis is dus compleet. Dat meldt Voetbal International. De ploeg uit Enschede heeft de trainer maandag op non-actief gesteld. De taken van Verbeek worden overgenomen door assistent-trainer Marino Pusic.

Verbeek begon op 29 oktober 2017 aan het avontuur bij FC Twente, maar al snel leek dit te mislukken. Op 12 december werd van NAC Breda gewonnen (1-2) en dat was ook meteen de enige zege, die onder zijn leiding werd geboekt. Met een moyenne van 0,56 punten per wedstrijd gaat Verbeek de boeken in als de slechtste trainer aller tijden.

Opvallend detail; vorige week liet algemeen directeur Jan van Halst in verschillende media weten, dat Verbeek het seizoen zou afmaken. "Deze koers hebben we ingezet en na het seizoen gaan we evalueren.", liet Van Halst optekenen.

Maar zoals vaker blijkt, was ook dit weer een wassen neus. Na een gesprek met de Raad van Commissarissen is de oefenmeester alsnog weggestuurd. Naast de tegenvallende sportieve resultaten wordt hem ook de slechte werksfeer met spelers en staf verweten.

De voorgang van Verbeek, René Hake, kreeg de selectie niet voldoende aan de praat, dus het is de vraag welke coach het nu moet gaan doen. Pusic neemt het stokje nu in elk geval over tot het einde van het seizoen en moet de Tukkers behoeden voor directe degradatie.

Aan Van Halst en de zijnen is het nu de taak om een nieuwe trainer uit te kiezen. Al lijkt het er sterk op dat de malaise in Enschede ook gedeeltelijk aan de voormalig analist toegeschreven mag worden.

Crisis compleet bij FC Twente: Verbeek op non-actief (Pro Shots / Joep Leenen)
Crisis compleet bij FC Twente: Verbeek op non-actief (Pro Shots / Joep Leenen)