Blije Van der Mark na 2e plek: "Gok heeft geholpen"

Motorcoureur Michael van der Mark eindigde zondag op het Thaise circuit van Buriram als tweede tijdens de vierde race van het World Superbikes-seizoen en daar was de Nederlander na een moeizame race op zaterdag erg blij mee.

"Na de race van gisteren hebben we aanpassingen doorgevoerd, wat in eerste instantie niet echt leek te werken. Uiteindelijk namen we de gok om naar de afstelling van vrijdag terug te gaan en dat heeft geholpen", aldus de Nederlandse Yamaha-coureur, die nog flink knokte met teamgenoot Alex Lowes.

"Ik ben hier zo blij mee. Na de start vocht ik weer met Alex en even later werd ik ingehaald door Chaz Davies, die ik bijna bij kon houden. Het was moeilijk om er echt bij te blijven, maar de voorsprong op Alex kon ik wel vasthouden", klonk het tevreden. "Het is dus heel positief om hier tweede te worden. Net als gisteren reed ik op de limiet, maar vandaag kon ik veel meer."

Het circus trekt nu door naar het Spaanse Aragon. "Een compleet andere baan, dus het wordt interessant om te zien hoe het daar gaat. We willen nog wat verbeteren, maar ik zou heel blij zijn als we in Aragon met dezelfde snelheid kunnen beginnen", besluit de nummer zes in het WK.