Pas geopend Cruyff Court in Molenbeek nu al vernield

In de altijd gezellige Brusselse prachtwijk Molenbeek is gisteren het pas geopende Cruyff Court, op de sterfdag van de Nederlandse voetballegende vernield. Afgelopen donderdag werd het voetbalveldje geopend door de ministers van buitenlandse zaken van Nederland (Stef Blok) en België, in de nacht van vrijdag op zaterdag werd het veld vernield door vandalen.

Molenbeek heeft te maken met een slecht imago en is bekend van de terroristen die zich daar schuilhielden na de aanslagen in Parijs en waar de aanslagpleger Abdeslam werd opgepakt. De plaatsing van het Cruyff Court zou meer gezelligheid en samenhorigheid moeten brengen.

De vernielzuchtige inbrekers verschaften zich toegang in het schuurtje waar materialen werden opgeslagen en waar geschuild kon worden voor de regen. Ze gooiden afval op het veld en staken het midden van het plein in brand. Buurtbewoners hebben, nadat zij zich rot waren geschrokken, de handen uit de mouwen gestoken om de schade te herstellen.

Het Cruyff Court heeft voor saamhorigheid gezorgd, helaas niet op de manier waarop de initiatiefnemers dit voor ogen hadden.

Pas geopend Cruyff Court in Molenbeek nu al vernield (foto: ANP)
Pas geopend Cruyff Court in Molenbeek nu al vernield (foto: ANP)