4 aanhoudingen na schietpartij Bergen op Zoom

De politie heeft na een schietincident aan de Adriaan Brouwerstraat in Bergen op Zoom vier mannen aangehouden. De verdachten werden in Rotterdam opgepakt.

Bij de meldkamer kwam op vrijdag 23 maart rond 22.00 uur een telefoontje binnen dat er op de Adriaan Brouwerstraat geschoten zou zijn. Meerdere politie-eenheden met kogelwerende vesten gingen direct naar de straat toe. Bij het incident vielen geen gewonden. Er werden meerdere getuigen gehoord en de straat werd afgezet voor verder (sporen)onderzoek. Uit het eerste onderzoek bleek dat er vermoedelijk meer dan een keer geschoten werd.

Woningoverval
Aanleiding voor het schietincident lijkt een woningoverval te zijn geweest waarbij vier mannen een van de huizen in de straat zijn binnengedrongen. Toen ze er vandoor gingen en de bewoner de achtervolging inzette is er geschoten. Het viertal ging er vervolgens met een auto vandoor.

Doordat het kenteken van de auto bij de politie bekend was kon de wagen worden opgespoord. Rond 0.30 uur zijn vier mannen in de auto in Rotterdam aangehouden. Het gaat om een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 26-jarige en een 30-jarige Rotterdammer en een 29-jarige Middelburger. Het viertal is ingesloten in cellencomplex de Mijkenbroek in Breda.