D’Hoore wint eerste editie van Driedaagse de Panne voor vrouwen

Jolien D'Hoore heeft de eerste editie van de Driedaagse Brugge-De Panne voor vrouwen op haar naam geschreven. De Belgisch kampioene was de snelste van een uitgedund peloton.

15 rensters kozen vroeg in de wedstrijd voor de aanval met daarbij de Nederlanders Eva Buurman (Trek-Drops), Jeanne Korevaar, Monique van de Ree (beiden Waowdeals), Moniek Tenniglo (FDJ). De kopgroep werd uiteindelijk teruggebracht naar acht.

In het peloton was er weinig samenwerking tussen de ploegen, mede door de vele valpartijen. In de finale ontsnapte Mieke Kröger uit de kopgroep. De Duitse leek het te gaan halen, maar in de slotkilometer werd ze toch nog teruggepakt. In de sprint die daarop volgde was D'Hoore te snel voor de Australische Chloe Hosking en Christine Majerus uit Luxemburg. Lorena Wiebes was de beste Nederlandse op de vierde plaats.

De Driedaagse De Panne is de vierde wedstrijd op de Women's World Tour-kalender. Anna van der Breggen won de Strade Bianche, Amy Pieters was de sterkste in de Ronde van Drenthe. Afgelopen zondag won Kasia Niewiadoma Trofeo Alfredo Binda, de derde wedstrijd van de Women's World Tour. De Poolse staat ook aan de leiding voor de Nederlanders Chantal Blaak, Marianne Vos en Anna van der Breggen. Allen waren ze afwezig in de Belgische wedstrijd.