Roberto over Heynckes: "Hij zei tegen mij dat hij niet wil doorgaan"

Voormalig Bayern München-middenvelder Zé Roberto stelt dat Jupp Heynckes geen intentie heeft om zijn aflopende contract te verlengen.

De 72-jarige trainer werd in oktober aangesteld tot het einde van het seizoen nadat Carlo Ancelotti moest vertrekken. In aanloop naar de interlandbreak leidde hij, in zijn vierde periode bij de club, Bayern naar eerste plek in de Bundesliga, een plek in de kwartfinales van de Champions League en de halve finale van de DFB Pokal.

"Onlangs had ik de mogelijkheid om met de spelers en hem te eten, maar hij zei tegen mij dat hij niet wil doorgaan", vertelt Roberto aan TZ. "Hij wil meer tijd hebben voor zijn vrouw en gezin. Als het Bayern niet was geweest, zou hij niet zijn teruggekeerd. De club betekent veel voor hem."

"Hij identificeert zich volledig met de club, vandaar het respect dat de spelers voor hem hebben. Het is erg belangrijk in een team en ik begrijp dat ze hem graag willen houden. Hij zei echter tegen mij dat hij het alleen tot het einde van het seizoen zou doen, om dan uiteindelijk te stoppen."

De contracten van Franck Ribéry en Arjen Robben lopen komende zomer ook af bij de club en de Braziliaan zou graag zien dat Bayern de samenwerking met het tweetal gaat verlengen. "Ik zou de contract met dichte ogen verlengen. Beide zijn nog steeds de meest creatieve en onvoorspelbaarste spelers van Bayern. Desalniettemin moet men jonge opvolgers zoeken en later rijpen in de schaduw van die twee."