'Organisatie Tour de France wil verdachte Froome weigeren'

Het lijkt erop dat de van doping verdachte wielrenner Chris Froome in juli mogelijk niet aan de start mag verschijnen van de Tour de France. Organisator ASO zou de viervoudig winnaar willen weren als er voor de start van de Tour nog geen uitspraak is in Froome's salbutamolzaak.

Inmiddels al meer dan drie maanden geleden werd bekend dat Froome een veel te hoge concentratie van astmamedicijn salbutamol in zich bleek te hebben gehad tijdens de achttiende etappe van de Vuelta a España. De zaak duurt sindsdien maar voort en Froome's Team Sky krijgt van wielerbond UCI alle tijd om elke mogelijke verklaring te bedenken en te testen, alvorens men dan met een excuus op de proppen komt om voor een zo klein mogelijke straf te gaan.

UCI-baas Davide Lappartient liet eerder al weten niet te verwachten dat de zaak voor 4 mei - als de Giro van start gaat - wordt afgehandeld, en Giro-baas Mauro Vegni gaf aan geen macht te hebben om een deelname van Froome in de weg te staan. De ASO verwacht dit echter wel te kunnen en men zou geen renners willen laten starten die een dopingschorsing boven het hoofd hebben hangen.