Raiola haalt uit: "Guardiola is een laffe hond"

Mino Raiola heeft geen al te beste herinneringen met Pep Guardiola. In een interview neemt de zaakwaarnemer geen blad voor de mond.

Raiola is al enkele jaren zaakwaarnemer van Zlatan Ibrahimovic, die bij Barcelona continu problemen had met Guardiola. "Als trainer is Guardiola fantastisch, maar als mens is hij een zero!" stelt Raiola in gesprek met Quote. "Hij zei dat we bij hem moesten zijn als er klachten waren, maar toen werd Zlatan niet meer opgesteld en negeerde hij hem."

"Hij groette hem niet eens. Guardiola is een klassieke priester: doe wat ik zeg, doe niet wat ik doe", gaat Raiola verder. "Guardiola is een laffe hond. Hij flikte hetzelfde bij Maxwell, die een schat van een jongen is. Ik ging naar Londen voor de finale van de Champions League en zag in het stadion dat hij niet op de spelerslijst stond. Gunde die tyfus-Guardiola Abidal zijn rentree."

"Prima natuurlijk, en goed te verklaren, maar zeg dat dan eerlijk. Ik was woedend, vloog hem bijna aan in de catacomben, maar Adriano Galliani, de voorzitter van AC Milan, kon me gelukkig nog tegenhouden." Volgens de zaakwaarnemer wordt Ibrahimovic overigens een 'groot zakenman' als hij stopt met voetballen. "Hij heeft het in zijn bloed om naar een miljard te gaan. Hij verdient meer geld buiten het voetbal dan met voetbal."