Ronaldo: "Ik geloof altijd en zeg dat ik de beste ben"

Cristiano Ronaldo werd maandag uitgeroepen tot beste Portugese speler van 2017 en hij diende vervolgens zijn critici van repliek.

De aanvaller van Real Madrid versloeg Sporting Portugal-doelman Rui Patrício en Manchester City-aanvaller Bernardo Silva. De 33-jarige Portugees won vorig jaar ook voor de vijfde keer de Ballon d'Or en hielp Real aan de winst van LaLiga en de Champions League.

"Ik wil graag iedereen bedanken die hier aanwezig is", vertelde Ronaldo na de uitreiking van de prijs. "Het is ook een prijs voor al mijn collega's. Het jaar 2017 was een geweldig jaar, onvergetelijk. Zowel collectief als individueel. Ik heb ook mijn vijfde Ballon d'Or en mijn tweede The Best Award gewonnen. Ik draag deze prijzen ook op aan mijn vier kinderen. Dat is weer een record, drie kinderen in drie maanden tijd."

"We moeten verdedigen wat van ons is omdat er altijd een Portugees is die in aanmerking komt. Ik geloof altijd en zeg dat ik de beste ben, wat men ook zegt, en ik laat het zien op het veld. We zijn jaar in jaar uit in een strijd verwikkeld."