Facebook en Twitch strijden om streamers

Tijdens de Game Developers Conference (GDC) in San Francisco presenteerden Facebook en Twitch hun plannen om streamen en het opzetten van toernooien direct vanuit games makkelijker te maken. Beide bedrijven geven de mogelijkheid om de winnaars hun gewonnen prijzen direct op te sturen.

Facebook

Facebook
Zoals bekend kun je reeds gameplay streamen op Facebook, maar dat gaat Zuckerberg’s gigant niet ver genoeg. De concurrent en voorloper Twitch laat ontwikkelaars streaming voor hun platform inbouwen in de games. Facebook geeft nu een softwarepakket uit, waarmee gamers hun gameplay direct kunnen streamen op Facebook-pagina’s, -groepen en profielen. Verder geeft Facebook de mogelijkheid om allerlei statistieken bij te houden van de spelers zelf, maar ook de fans die kijken naar je stream. Ten slotte kunnen kijkers van een livestream beloont worden met in-game prijzen, die via Facebook direct kunnen worden toegekend.

Twitch - Amazon 

Twitch
Als voorloper van de gamestreaming-platformen heeft Twitch ook de integratie in games als eerste getest. Games zoals Seraph en Killing Room zijn hier voorbeelden van. Twitch heeft nu ook de optie om een competities, toernooien en de standen van spelers onderling bij te houden. De winnaars van de toernooien kunnen prijzen toegestuurd krijgen via het moederbedrijf Amazon.

Seraph - Twitch
Twitch-integratie in Seraph

In beide gevallen dient degene die een toernooi met fantastische prijzen opzet uiteraard ook zelf te zorgen voor de betaling van deze prijzen. Twitch geeft populaire streamers de mogelijkheid om partner te worden, waardoor zij meer gepromoot worden bij het grote publiek. Kijkers kunnen hun favoriete streamers steunen met een maandelijks bedrag of een incidentele gift. Facebook biedt ook de mogelijkheid om een abonnement te nemen op je favoriete gamer, maar geeft ook mogelijkheden met advertenties. De tijd zal het leren welke aanpak het beste aanslaat bij ontwikkelaars en gamers.