Kampschreur sluit Paralympische Spelen af met teleurstelling

Alpineskiër Jeroen Kampschreur heeft de Paralympische Spelen in Pyeongchang zaterdag met een domper afgesloten. De 18-jarige wereldkampioen op drie onderdelen haalde in de tweede run van de slalom de finish niet.

In run één was de wereldkampioen nog veruit de snelste, maar in de tweede run ging het al snel fout en dus was het klaar voor Kampschreur. Hij sluit de Spelen af met goud op de supercombinatie, een zevende plek op de super-G en uitvalbeurten op drie onderdelen, waaronder de reuzenslalom en slalom, waarop hij regerend wereldkampioen is. Ook Niels de Langen kwam niet aan de finish. 

Het goud in de zittende categorie was voor Dino Sokolovic en dat was een historisch feit: nooit eerder won Kroatië goud op de Paralympische Winterspelen en pas in Pyeongchang werd überhaupt de eerste medaille gewonnen. Giacomo Bertagnolli won bij de visueel beperkte skiërs, het tweede goud voor de Italiaan. In de staande categorie was de gouden medaille voor de Nieuw-Zeelander Adam Hall, net als in 2010.

Kampschreur redde het niet op de slalom (Pro Shots/Action Images)
Kampschreur redde het niet op de slalom (Pro Shots/Action Images)