Zarco pakt eerste MotoGP-pole van het jaar, Bendsneyder 20e in Moto2

Johann Zarco heeft de eerste poleposition van het seizoen in de MotoGP te pakken. De Fransman was op zijn Yamaha de snelste op het Losail International Circuit in Qatar, waar hij vorig jaar op bijzonder indrukwekkende wijze debuteerde - hij viel terwijl hij aan de leiding lag.

Met 1:53,680 zette Zarco in de slotfase van de kwalificatie zelfs een baanrecord neer. Met 0,202 seconden achterstand kwam de Spaanse Honda-coureur Marc Marquez nog het dichtst in de buurt, terwijl Danilo Petrucci op zijn Ducati op 0,207 seconden de eerste rij compleet maakt. De volledige startopstelling is hier te vinden.

In de Moto2 was het de beurt aan de Nederlandse debutant Bo Bendsneyder. De 19-jarige Rotterdammer kwam uiteindelijk op een twintigste stek uit, 1,263 seconden achter Alex Marquez. De Spanjaard pakte met afstand de poleposition en wordt op de eerste rij vergezeld door de Italianen Lorenzo Baldassarri (+0,308) en Francesco Bagnaia (+0,544). Romano Fenati debuteerde met een keurige vijfde plek, terwijl de hele grid hier staat.

Niccolo Antonelli veroverde de poleposition in de Moto3 en dat was nogal een spannende strijd. Jorge Martin leek de tijd namelijk te verbeteren, maar de Spanjaard strandde op 0,001 seconde van de Italiaan, die zo voor het eerst sinds 2016 weer eens vanaf plek één mag vertrekken. De startgrid van de Moto3, die zondag om 14.00 uur de racedag af zal trappen, is hier te vinden.