Dovizioso snel in eerste trainingen MotoGP, Bendsneyder debuteert netjes

Op het Losail International Circuit zijn vrijdag de eerste vrije trainingen van het seizoen in de MotoGP afgewerkt. Met name Andrea Dovizioso was lekker op dreef: de Italiaanse vicewereldkampioen stuurde zijn Ducati twee keer naar de snelste tijd.

In de eerste training bleef alleen landgenoot Valentino Rossi in de buurt. Il Dottore gaf op zijn Yamaha 0,061 seconden toe op Dovizioso, terwijl Marc Marquez op zijn Honda 0,377 seconden langzamer was. Op plek vier stond een vierde fabrikant: Suzuki-coureur Andrea Iannone eindigde op 0,450 tellen.

Danilo Petrucci leek in de tweede training de snelste te zijn, maar de Ducati-coureur zag hoe Dovizioso 0,006 seconden onder zijn tijd dook. Met 0,097 seconden achterstand was de derde plek dit keer voor Alex Rins op de Suzuki. Op de gecombineerde tijdenlijst, hier te vinden, is Takaaki Nakagami op de vijftiende plek de beste van de vijf debutanten in de koningsklasse.

Bo Bendsneyder maakte zijn officiële debuut in de Moto2 en deed dat zeker niet verkeerd. De 19-jarige Rotterdammer kwam in training één tot de negentiende tijd, op 1,341 seconden van Lorenzo Baldassarri. In de tweede training noteerde Bendsneyder wederom de negentiende plek, dit keer op 1,048 seconden van Alex Marquez.

De volledige resultaten zijn hier te vinden.