FOK! Wat een weer: alleen als hij ijs-en ijskoud is!!

Hallo allemaal!

De overgangszone van het zachte naar het koude weer lag gisteren boven de noordelijke helft van ons land. Op die zone viel af en toe wat regen en later ook natte sneeuw. Ook in het zuiden viel af en toe neerslag. In de loop van de middag en avond trok dat front langzaam naar het zuiden, maar nam geleidelijk ook in activiteit af, maar wat er aan neerslag viel of valt gaat geleidelijk over in sneeuw. Zeker dieper in het binnenland kan het wat wittig worden, maar zoals gezegd zijn de hoeveelheden gering. En dan is het vrij baan voor de koude lucht. 

Vannacht ging  het dan overal vriezen met minima van -2 tot -4 graden. Ook de oostelijke wind begint dan aan te wakkeren. En dit is de opmaak naar een snijdend koud weekend.

Vandaag is er in eerste instantie nog veel bewolking met hier en daar nog een vlokje sneeuw, maar later klaart het van het noordoosten uit op. Dan is het echt bitterkoud met op veel plaatsen maxima die niet boven het vriespunt uitkomen. Een ijsdag dus. Voor het gevoel is het dan tussen de -5 en -10 graden. De oostenwind is krachtig tot hard en op de Wadden misschien wel stormachtig 8 Bft.  Ook komen er daar zware windstoten tot 90 km/u voor. Brrrrrrrrrrr...

Zondag is het dan zonnig en nog steeds snijdend koud met 0 tot +2 graden en nog steeds die ijskoude wind.

Fijn weekend!

Nederland
 

Avondlucht (Foto: DJMO)
Avondlucht. Archieffoto van DJMO. (Foto:DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!