Politie zoekt getuigen dodelijke schietpartij

Bij een schietpartij aan de Piet Mondriaanstraat in Amsterdam donderdagavond is een onbekende man om het leven komen. Rond 22:15 uur trof de politie het zwaargewonde slachtoffer aan in een portiek ter hoogte van de Jan Tooropstraat. Hij overleed in de loop van de nacht in het ziekenhuis. Zijn identiteit is nog onbekend. 

De politie startte een zoekactie, onder meer met een helikopter, maar de twee vermoedelijke daders werden niet gevonden. De politie is nog steeds op zoek naar ze. Dader één droeg een zwarte glimmende jas met een zwarte hoody. Hij zou in de richting van de Jan Voermanstraat weggevlucht zijn. Dader twee droeg een donkere jas en had de capuchon van een hoody op. Hij zou zijn weggelopen richting het water dat evenwijdig loopt aan de metrospoorbaan. 

Ook is de politie op zoek naar een taxichauffeur. Hij zou het slachtoffer kort voor het incident vervoerd hebben. Het gaat om de chauffeur van een zwarte Mercedes met een taxibord op het dak. Getuigen kunnen zich melden via de gebruikelijke wegen: 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Politie zoekt getuigen dodelijke schietpartij (Foto: Stockfoto politie.nl)
Politie zoekt getuigen dodelijke schietpartij (Foto: Stockfoto politie.nl)