De Boer over Mourinho: "Het was niet persoonlijk bedoeld"

Frank de Boer is enigszins verrast door de commotie die ontstond na zijn uitspraken over José Mourinho en Marcus Rashford.

De Boer stelde afgelopen weekend bij BT Sport dat hij het 'jammer' vindt dat Mourinho de coach is van de Engelsman. Mourinho was daar niet van gediend, want hij noemde De Boer maandag de slechtste manager in de geschiedenis van de Premier League. "Ik bedoelde het niet persoonlijk toen ik iets zei over hoe Mourinho speelt en over de rol die Rashford onder hem heeft bij United", legt de oud-coach van Ajax aan het Algemeen Dagblad uit.

"Die manier van spelen, dat is een andere opvatting dan wij in Nederland gewend zijn. Als een groot en zelf opgeleid talent als Rashford even wat minder speelt, zou ie er in de Ajax-cultuur niet één-twee-drie uitgehaald worden, heb ik uitgelegd. En de club zou ook niet direct een andere speler halen. Maar in de filosofie van Mourinho en Manchester United is dat anders. En dat is verder hun goed recht."

De Boer benadrukt dat hij de Portugees geen hak wilde zetten. "Welnee, totaal niet. Ik heb veel respect voor hem als trainer. Hij heeft al zat prijzen gewonnen, is tactisch heel sterk, weet het spel van elke tegenstander te ontregelen. Nou, daar kan ik nog veel van leren." Van alle ophef heeft de voormalige manager van Crystal Palace ook wat geleerd. "Je moet je kennelijk toch zoveel mogelijk op de vlakte houden. Al vind ik dat je soms ook best mag zeggen wat je vindt."