Sponsor Justlease niet verder met Wst

Het autoleasebedrijf Justlease maakte in oktober bekend te stoppen met sponsoring van de schaatsploeg rondom langebaanschaatser Ireen Wüst. Nu overweegt het bedrijf om toch verder te gaan als sponsor maar voor vijfvoudig Olympisch kampioen Wüst is niet langer plek.

Justlease werd in 2015 hoofdsponsor van Team4Gold, een ploeg waarvan Wüst zelf de initiatiefnemer was.

“Het voelt toch een beetje als mijn project, mijn kindje.” vertelt de schaatsster aan de NOS. ”Zonde dat ik dat niet kan voortzetten. Desondanks ben ik Rutger en Justlease dankbaar. We hebben fantastische jaren gehad. Ik wil sowieso twee jaar door en wellicht worden het er vier. Ik ben nog supergemotiveerd. Ik wil niet stoppen voordat ik een wereldrecord heb gereden.”

Onder andere Jan Blokhuijsen, Antoinette de Jong, Marcel Bosker en Melissa Wijfje staan onder contract bij de ploeg. Naar verluidt wil Justlease met uitzondering van Wüst wel verder met de overige schaatsers.


Update - woensdag 14 maart
Inmiddels heeft sponsor Justlease gereageerd op de ophef die is ontstaan in de media. Volgens het leasebedrijf stopt men volledig met sponsoring in de schaatssport en gaat men ook niet verder in een afgeslankte vorm:

Justlease stopt met sponsoring schaatsploeg

Justlease blijft bij haar eerdere besluit om te stoppen met het sponsoren van de schaatsploeg na de Olympische Spelen in Zuid-Korea en het ISU WK Allround in Amsterdam.

“Wij betreuren de commotie over het al dan niet doorgaan van sponsoring van onze kant en de negatieve beeldvorming die rondom Ireen Wüst is ontstaan. Het is jammer dat er gisteren onvolledig nieuws naar buiten is gekomen, waardoor er voorbarige en onjuiste conclusies zijn getrokken”. Tweeënhalf jaar geleden heeft Justlease zich verbonden aan de droom van Ireen Wüst om voor de vierde Olympiade op rij een gouden medaille te winnen. Wij zijn er trots op dat Ireen deze unieke missie kon volbrengen.”

Over de huidige situatie met betrekking tot het team is Rogier van Ewijk duidelijk: “We kijken met heel veel trots en plezier terug op de successen die we hebben kunnen faciliteren. De afgelopen tweeënhalf jaar hebben wij meerdere hoogtepunten beleefd, in het bijzonder de prestaties van onze atleten op de Olympische Spelen. Daar zijn wij iedereen dankbaar voor. Wij wensen alle leden van de schaatsploeg veel succes met hun sportieve carrière."

Justlease B.V.