WŲber: "Het was een shit experience voor mij"

Er was Maximilian Wöber veel aan gelegen om afgelopen zondag een goede prestatie neer te zetten tegen sc Heerenveen. De Ajax-verdediger voelde druk.

De Oostenrijker was een week geleden medeverantwoordelijk voor de nederlaag van de Amsterdammers tegen Vitesse. Hij liet een bal van zijn voet af springen en stelde Bryan Linssen zodoende in staat om te scoren tijdens de 3-2 zege voor de Arnhemmers.

“Het was een moeilijke week, een heel moeilijke week", blikt Wöber terug in gesprek met Ajax Life. "Ik maakte in Arnhem de eerste grote fout in mijn carrière. Ik kan me geen grotere fout herinneren waar een doelpunt uit voortkwam. Het was een shit experience voor mij."

Ondanks zijn fout hield trainer Erik ten Hag vertrouwen in zijn pupil en verscheen hij tegen Heerenveen wederom aan de aftrap. "Ik heb veel geleerd van Vitesse-uit, al voelde ik zondag meer druk dan bij andere duels. Ik stak mijn hoofd in het zand en wilde voetballen alsof er niets was gebeurd. We speelden de laatste weken niet zo goed als we kunnen, maar lieten zien dat we nog steeds potentie hebben. We kunnen dus wel een goede wedstrijd op de mat leggen."

Ajax lijkt dit seizoen ook weer zonder prijs te eindigen en dat zorgt voor frustratie. "Iedereen voelt dat het tijd wordt om weer een prijs te pakken. Het verschil met PSV is zeven punten en er is nog steeds van alles mogelijk, maar we moeten niet te veel naar PSV kijken. Als zij geen fouten meer maken, is het gespeeld. We moeten in ieder geval zorgen dat we tweede worden."