Reus: "Het is een droom om bij Borussia Dortmund te spelen"

Marco Reus hoopt nog jaren voor Borussia Dortmund te voetballen. De Duitser tekende onlangs een nieuw vijfjarig contract.

Reus speelde jaren in jeugd van BVB, om vervolgens via Rot Weiss Ahlen en Borussia Monchengladbach in 2012 terug te keren in Dortmund. Ondanks interesse van onder meer Liverpool en Arsenal heeft de 28-jarige middenvelder maar één plaats voor ogen waar hij graag speelt. "Ik ben geboren en getogen in Dortmund, dus dan word je automatisch een zwart-gele", vertelt hij in gesprek met Goal.

"Ik speelde hier jaren in de jeugd, maar in eerste instantie had ik niet de kans om bij Dortmund profvoetballer te worden en mijn droom te realiseren. Daarna ontwikkelde ik mezelf bij Rot Weiss Ahlen en Borussia Monchengladbach zoals ik had gehoopt en toen kwam er een aanbieding van Dortmund", aldus Reus, die sindsdien 95 doelpunten maakte in 195 wedstrijden.

"Het was altijd al mijn droom om voor Borussia Dortmund te spelen, want ik voel me erg verbonden met de fans. Het is geweldig om in ons stadion te spelen en overwinningen te vieren met de supporters. Een jeugddroom is uitgekomen voor mij." Dit seizoen kwam Reus pas tot acht officiële optredens, maar nu is hij helemaal hersteld van zijn blessure.

Voordat hij het nieuwe contract tekende, heeft de Duitse international goed nagedacht over zijn toekomst. "Ik ben nu 28 jaar, misschien is dit wel mijn laatste grote contract. Dus ik heb goed nagedacht wat ik de laatste vijf of zes jaar op het hoogste niveau wil bereiken."