FOK! Wat een weer: zeer zacht

In de ochtend zijn er naast perioden met zon vooral in het noorden en oosten ook enkele wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en aan het eind van de middag gaat het in het zuiden af en toe licht regenen of motregenen. In de avond trekt de (mot)regen verder noordwaarts. De middagtemperaturen variëren van 7°C op de Wadden tot 11°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en is zwak tot matig. In de loop van de dag draait de wind naar zuidoost.

In de nacht naar zaterdag is er veel bewolking en regent het van tijd tot tijd. De minimumtemperatuur ligt rond de 6°C en de zuidoostenwind is zwak tot matig.

Zaterdag overdag trekt de regen naar het noorden weg en wordt het droog. Hoewel de zon slechts af en toe te zien is, loopt de temperatuur flink op. In de middag wordt het 17°C in het zuidoosten en 14°C in het noorden van het land. Op de Waddeneilanden wordt het ongeveer 9°C. De zuidelijke wind is overwegend matig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Mistige ochtend  (Foto: Iteejer)
Mistige ochtend (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!