Trump houdt vergadering over geweld in games

Nee, games zijn niet gecorreleerd met agressief gedrag. Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft de kwestie al jaren geleden beslist. Maar blijkbaar vindt de Amerikaanse president Donald Trump het toch nodig om het (allang ontkrachte) argument van stal te halen dat video games agressief gedrag veroorzaken. Vandaag houdt hij een vergadering met vertegenwoordigers van de gameindustrie, in de nasleep van de schietpartij op Stoneman Douglas High School die aan 17 personen het leven kostte.

Onder andere Robert Altman (ZeniMax), Strauss Zelnick (Take-two, de publisher van Grand Theft Auto) en Michael Gallagher (Entertainment Software Association) zullen bij de vergadering aanwezig zijn, maar ook critici uit conservatieve hoek zoals de republikeinse vertegenwoordiger Vicky Hartzler (Montana), en Brent Bozell, de oprichter van de Parents Television Council. Hartzler staat bekend als een vocale tegenstander van controle op wapens, en kreeg 2000 dollar in donaties van de National Rifle Association (NRA).

Industrie-experts zeggen dat Trump de meeting vooral als een excuus ziet om de schuld te geven aan games, Terwijl de oplossing eigenlijk heel simpel is. De vergadering begint om 8 uur vanavond Nederlandse tijd.

Trump
Trump houdt vergadering over geweld in games