[eSports] Team Dignitas wint Heroes of the Storm Western Clash in Katowice

Na drie dagen strijd heeft Team Dignitas afgelopen weekend de Western Clash van Heroes of the Storm gewonnen. De Europeanen trokken in Katowice aan het langste eind tegen Zealots in een best-of-seven serie die tot de laatste game spannend was: 4-3. Na afloop was er een persconferentie waar de pers en het (uitgeputte) Team Dignitas terugblikten op de wedstrijd.

Team Dignitas begon als topfavoriet aan het toernooi en versloeg met relatief gemak iedereen in de winnaarsbracket, waardoor zij met één game voorsprong de finale in gingen. Zealots daarintegen plaatste zich als laagst geplaatste team van Noord-Amerika voor de Western Clash. Bovendien verloren ze hun eerste game tegen Tempo Storm en moesten daardoor de verliezersbracket, waardoor eliminatie bij iedere wedstrijd dreigde.

De eerste twee games van de finale werden gewonnen door Zealots wat resulteerde in een 2-1 voorsprong in de series, wat als een verassing kwam voor vriend en vijand. Team Dignitas gaf tijdens de persconferentie toe dat de onvoorspelbaarheid van Zealots een grote rol speelde in hun vroege voorsprong: “Zealots kunnen uit de voeten met heel veel verschillende stijlen en je kan dan uiteraard proberen zo goed mogelijk te draften, maar dan hebben ze altijd wel een hero klaarstaan waarmee ze een goede wedstrijd kunnen spelen, zoals adrd op Medivh. En je kan onmogelijk alles bannen. Tempo Storm (die uitgeschakeld werden in de halve finale) is in dat opzicht veel voorspelbaarder.”

 Team Dignitas herpakte zich echter snel en wist weer de leiding in de series te nemen, maar Zealots (die het hele toernooi de meeste wedstrijden hadden gespeeld en bekend stonden om hun vechtlust) wisten een laatste, allesbeslissende game te forceren op de map Towers of Doom.

Zealots lieten tijdens de laatste game het initiatief over aan Team Dignitas, waardoor de basis van Zealots gevaarlijk dicht bij vernietiging kwam. Zealots wisten hun gevechten echter slim uit te kiezen en na een aantal teamgevechten die in hun voordeel uitpakte,kwam het tot een laatste altaar en team fight die zou beslissen welk team zich tot winnaar zou kronen.

Het laatste teamgevecht was pure chaos, maar Team Dignitas had de betere focus in het gevecht en veroverde het altaar, waardoor ze zichzelf tot kampioen van de Western Clash kon kronen. Team Dignitas gaf lachend toe dat het laatste gevecht voornamelijk geschreeuw was in de voice chat: “we schreeuwden gewoon de naam van de spelers van Zealots en hoopten dat we een kill konden verzilveren.”

Terugkijkend op het toernooi kunnen de spelers wel een verklaring geven voor de vele verrassingen, zoals de uitschakeling van favoriet Fnatic door Zealots met een clean sweep en het goede optreden van Tempo Storm. “Op een internationaal podium is het toch anders dan online spelen in de HGC. Vermoeidheid speelt een veel grotere rol. Tijdens een serie met zes games ben je toch een aantal uur bezig.”

Team Dignitas krijgt met de titel eveneens 30.000 dollar prijzengeld en een extra plekje voor Europa in de mid-season brawl. De plannen voor nu? Vooral uitrusten: “we gaan zeker minimaal twee en een halve week vrij nemen, misschien drie. We gaan voornamelijk veel slapen voordat we weer beginnen met trainen. Voor de toekomst willen we vooral minder maps verliezen terwijl we dat kunnen voorkomen.”

TeamDignitas
[eSports] Team Dignitas wint Heroes of the Storm Western Clash in Katowice