Groenewegen sprint naar zege in tweede etappe Parijs-Nice

Dylan Groenwegen heeft in Parijs-Nice de tweede etappe gewonnen. De Nederlandse sprinter van LottoNL-Jumbo was na een etappe van 187 kilometer tussen Orsonville en Vierzon de snelste in de massasprint. De Italiaan Elia Viviani werd tweede, voor de Duitser André Greipel.

Het was lang in de etappe wachten tot er een groep wegreed uit het peloton. Pas op honderd kilometer van de streep sloegen Lars Boom (LottoNL-Jumbo) Oliver Naesen (AG2R), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Tiago Machado (Katusha-Alpecin), Manuele Boaro (Bahrain-Merida) en Anthony Delaplace (Fortuneo – Samsic) de handen ineen om een ontsnapping op te zetten. Het zestal kreeg halve minuut van het peloton, maar toen werd het alweer dicht gereden door FDJ en Quick-Step Floors.

Ongeveer veertigkilometer later leken de vluchters ingelopen te worden, toen besloten Machado en Boaro om nog even door te gaan. Het duo kreeg wel de ruimte en wisten de maximale voorsprong uit te bouwen tot drie minuten. Ondanks dat de twee goed samenwerkte werden ze op vier kilometer van de finish teruggepakt door het peloton. In de massasprint trok Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam de sprint aan voor ploegmaat Démare, maar de Frans kampioen kon niet volgen. Groenewegen kwam vervolgens vroeg op kop. Viviani zat in zijn wiel, maar de Nederlander wist het makkelijk af te maken voor zijn ploeg LottoNL-Jumbo. Voor Groenewegen is het alweer zijn vijfde zege van het seizoen.