Ten Hag botst met journalist: "Wat praat je nou raar?"

Erik ten Hag reageerde na Vitesse - Ajax geprikkeld op een vraag van de Volkskrant-journalist Willem Vissers. Ajax verloor in Arnhem met 3-2.

Door die nederlaag kan Ajax de landstitel zo goed als zeker vergeten, aangezien de achterstand op PSV nu tien punten is. "We geven vandaag gewoon drie goals weg, het zijn gewoon weggevertjes. Dit mag op dit niveau nooit gebeuren: vanuit twee spelhervattingen en een cadeautje bij de 2-0", vertelde Ten Hag aan FOX Sports. "We creëren daarna nog een onvoorstelbaar aantal kansen, maar ze gaan niet binnen en dan ontbreekt de wil om te winnen."

"Een superscherp Vitesse en daar moet je hetzelfde tegenover stellen. We kunnen heel goed voetballen", aldus de Ajax-coach. "We hebben al heel veel laten zien, maar het begint met geloof, overtuiging en de absolute wil om te winnen. Als we verliezen doen we het uiteraard niet goed, maar de manier waarop staat me niet aan."

Op de persconferentie kreeg Ten Hag een vraag van Willem Vissers, die wilde weten of de coach vindt dat de vorm bij spelers als Justin Kluivert, Hakim Ziyech en David Neres wat is weggevloeid. "Wat praat je nou raar? Twee weken geleden tikten we PEC Zwolle helemaal van de mat."

"Vorige week was het niet best? Dat vond jij. Dat vond ik niet. Ik vond ook niet dat we te laat begonnen met voetballen tegen PEC Zwolle, Roda JC Kerkrade, FC Twente of Feyenoord. Dus ik vind het heel opportunistisch."