Manchester City bindt ook Chelsea aan de zegekar

Manchester City heeft nog maar vier zeges nodig om de titel in de Premier League op te eisen. De koploper versloeg zondag titelverdediger Chelsea.

Hoewel de kleine uitslag anders doet vermoeden, was Manchester City in het Etihad Stadium veel beter dan de gasten uit Londen. De thuisploeg begon wat stroef en Chelsea hield de ruimtes achterin klein, maar na bijna een halfuur spelen begon City toch kansen te creëren. De eerste was voor Leroy Sané, wiens inzet van de doellijn werd gehaald door César Azpilicueta.

In de tweede helft hoefden de fans niet lang te wachten op een goal. Binnen een minuut opende Bernardo Silva de score op aangeven van David Silva: 1-0. Afgelopen donderdag scoorden beide Silva's ook al tegen Arsenal, dat in Noord-Londen volledig kansloos werd gelaten (0-3).

Ook tegen Chelsea had City zo'n score neer kunnen zetten, maar het bleef bij die ene treffer. Bij The Blues vielen Olivier Giroud en Álvaro Morata nog in. Net als hun teamgenoten slaagden zij er echter niet in om in negentig minuten ook maar één schot op doel te lossen.

Manchester City staat nu achttien punten boven Liverpool en negentien boven Manchester United, dat maandagavond nog tegen Crystal Palace speelt. Mochten The Mancunians winnen, dan heeft het elftal van Pep Guardiola nog maar vier overwinningen in de laatste negen speelronden nodig om kampioen te worden.