RTL schopt Humberto Tan uit Late Night, vervanger is Twan Huys

Humberto Tan stopt tegen de zomer als presentator van RTL Late Night. Dat kondigde hij woensdagavond aan op tv. Humberto Tan presenteerde de talkshow van RTL 4 vijf jaar lang sinds augustus 2013, maar heeft niet meer de hoge kijkcijfers van weleer. Tan vertrekt tegen zijn zin.

Tan maakte de vijf seizoenen naar eigen zeggen 'met veel passie en plezier'. ,,Een geweldig avontuur waarbij ik bijzondere nationale en internationale gasten heb mogen ontvangen", zegt Tan, die zich mag richten op andere programma's bij de zender.

Update 00.06 uur
Twan Huys stopt na 25 jaar NOVA en Nieuwsuur als presentator bij de NTR. Huys wordt met ingang van het nieuwe tv-seizoen in september de nieuwe presentator van RTL Late Night, waar hij Humberto Tan opvolgt. Hij komt met een nieuw vormgegeven talkshow onder de naam RTL Late Night.

Huys blijft tot 1 mei Nieuwsuur presenteren. Humberto Tan blijft tot het einde van het huidige televisieseizoen presentator van RTL Late Night.

"Na vele prachtige jaren bij de NTR is het tijd voor verandering", zegt Huys. ,,Met ongelooflijk veel plezier kijk ik terug op mijn correspondentschap in Amerika voor NOVA en daaropvolgend het presenteren van Nieuwsuur en College Tour. Na elf jaar als anchor bij de mooiste journalistieke rubriek van Nederland is hun nu tijd voor een nieuw avontuur op de late avond bij RTL."

Update 11.08 uur
In onderstaande video is te zien hoe Tan afscheid neemt.