J˙nior: "Ik droom van Barcelona, Real, City en United"

Mauro Júnior is pas bezig aan zijn eerste seizoen bij PSV, maar de Braziliaan droomt nu al van het spelen voor een Europese topclub.

De aanvallende middenvelder kwam afgelopen zomer over van Desportivo Brasil en tekende een contract tot de zomer van 2022. In de twaalf wedstrijden die Júnior tot dusver speelde in de hoofdmacht van PSV was hij één keer trefzeker en gaf hij vier assists.

In gesprek met Omroep Brabant vertelt hij over zijn droomclubs: "PSV is al een hele grote club, maar ik droom van spelen voor Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Manchester United. Ik heb geen voorkeur, het zijn allemaal grote clubs. Ik wil stapje voor stapje omhoog. Maar over tien jaar wil ik wereldkampioen zijn met het Braziliaanse elftal."

Júnior heeft zichzelf voor de rest van het seizoen als doel gesteld om te spelen bij PSV. "We hebben nog negen wedstrijden, dus we moeten negen keer goed spelen. Ik ben er klaar voor, maar de trainer bepaalt wat het beste is voor het team natuurlijk. Op welke positie ik speel, maakt me niets uit. Ik hou ervan om als nummer 10 te spelen, maar ook als vleugelspeler.”

Het is voor de achttienjarige Braziliaan wel even wennen aan de Nederlandse winter. "Ik heb nog nooit zo’n kou meegemaakt. In Brazilië is het op z’n koudst 10 tot 15 graden. Vandaag is het -5, -6, dus dat is heel koud voor mij. Maar het is te doen. Ik kan natuurlijk niet zeggen: het is te koud om te trainen. Dit is een goede ervaring voor me."