Hearthstone komt met Year of the Raven

Het volgende jaar van Hearthstone is bijna aangebroken. We verlaten 'The Year of the Mammoth' en verwelkomen 'The Year of the Raven,' waarin we weer drie expansions mogen verwachten. Dit jaar begint bij de lancering van de volgende expansion, maar dat is nog niet alles.

Net als vorig jaar verdwijnen een aantal sets uit Standard Play. Deze sets worden exclusief beschikbaar voor Wild, maar kunnen nog wel via de online shop. Het betreft Whispers of the Old Gods, One Night in Karazhan en Mean Streets of Gadgetzan. Daarnaast gaat er een drietal kaarten naar de Hall of Fame. Deze kaarten zijn ook niet meer te gebruiken in Standard Play. Het betreft Ice Block, Coldlight Oracle en Molten Giant. Tegelijkertijd wordt de nerf van Molten Giant teruggekeerd en kost die vanaf de rotatie weer 'gewoon' 20 mana in plaats van 25.

Daarnaast verbeterd Blizzard het Quest-systeem. Alle dagelijkse quests die nu nog 40 gold opleveren, leveren in de toekomst allemaal 50 gold op. Daarnaast wordt het eenvoudiger en sneller om quests te voltooien. Blizzard heeft meer plannen om dit systeem te verbeteren, maar hoe is nog even geheim.

Wellicht de grootste aankondiging is de optie om in-game tournamenten te houden, een veelgevraagde feature vanuit de community. Spelers kunnen een tournament aanmaken en vrienden uitnodigen om hierin mee te strijden. Deze optie wordt later dit jaar als bèta geïntroduceerd en vandaaruit verder opgebouwd op basis van feedback uit de community.

Als laatste is er een nieuwe Druid-hero aangekondigd: Lunara, dochter van Cenarius. Om haar vrij te spelen moet je simpelweg tien ranked-games winnen in het nieuwe jaar. Hiermee roteert Rogue-hero Maiev weg, dus je hebt nog maar beperkte tijd om haar (op dezelfde wijze) vrij te spelen!

Al met al een mooie aankondiging dus. Op 2 maart is er een livestream, waarin vragen van de community worden beantwoord. Later in maart wordt de eerste expansion van 2018 aangekondigd.