FOK! Wat een weer: Fucking koud

Aanvankelijk nog wolkenvelden en vooral in het midden en westen valt nog wat lichte sneeuw, Geleidelijk klaart het op, komt de zon tevoorschijn en wordt het overwegend droog. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan de kust een vrij krachtige tot krachtige oostenwind. In het Waddengebied is de wind krachtig en kan daar aanleiding geven tot overlast door stuifsneeuw.

De middagtemperatuur ligt tussen de -1°C in het zuidwesten en -4°C in het noordoosten, de gevoelstemperatuur blijft overdag rond -10 graden steken. In de avond dalen de temperaturen weer en later op de avond komen de gevoelstemperaturen in vrijwel het hele land beneden de -15 graden te liggen.

In de nacht naar donderdag zijn er naast opklaringen ook enkele wolkenvelden. Het blijft droog. De minimumtemperatuur ligt tussen de -4°C aan zee en -9°C lokaal landinwaarts. De oostenwind is vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard. Gedurende de nacht liggen de gevoelstemperaturen in vrijwel het hele land tussen de -15 en de -20 graden.

Donderdag overdag is er in het zuiden vrij veel bewolking. Lokaal kan hier een vlok sneeuw uit vallen, veel stelt dit niet voor. Elders is er ook ruimte voor de zon en blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt in een groot deel van het land onder het vriespunt, alleen in het zuiden komt de temperatuur in de middag net boven nul uit. De oostenwind is vrij krachtig tot krachtig, aan zee krachtig tot hard. De gevoelstemperaturen liggen in de middag in het noorden van het land nog steeds rond de -10 graden.

De dagen daarna aanvankelijk nog koud en droog. Vanaf vrijdagmiddag een dooiaanval met eerst winterse neerslag, steeds meer overgaand in regen bij oplopende temperaturen. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Zonsopgang vanaf de boot (Foto: Interpretatie)
Zonsopgang vanaf de boot (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!