Kees Kwakman stopt per direct als voetballer

Kees Kwakman heeft zijn kicksen per direct aan de wilgen gehangen. Dat is te lezen op de officiële website van FC Volendam, de ploeg waar hij sinds 2015 voor speelde. De vele blessures hebben de voetballer er toe bewogen deze keuze te maken.

"Er zijn ontelbare anekdotes, herinneringen en avonturen beleefd, zowel voor mij als mijn gezin. Ik ben een bevoorrecht mens geweest 15 jaar lang. Het was geweldig, meer dan ik ooit had durven dromen, maar aan alles komt een einde", aldus Kwakman op de website van de Volendammers.

"Vorig seizoen heb ik bijna alles gespeeld en dus begon ik dit seizoen vol goede moed. Maar letterlijk vanaf dag 1 is het tobben geweest. Al een aantal weken merk ik nu dat ik op trainingen en in wedstrijden fysiek en mentaal niet meer kan brengen wat ik zou willen en wat zou moeten als aanvoerder van Volendam. Je hoopt nog op verbetering maar helaas was de slechte wedstrijd van afgelopen vrijdag voor mij de bevestiging dat die verbetering niet meer komt."

Kwakman kwam 130 keer voor FC Volendam in actie en was daarin goed voor 22 doelpunten. De linkspoot blijft wel bij de Volendammers betrokken, maar in welke vorm is nog niet duidelijk.