Bokser Westgarth (31) na winst overleden

Bokser Scott Westgarth is zondag overleden. De 31-jarige Britse lichtzwaargewicht had een paar uur eerder in The Dome in Doncaster nog een gevecht tegen landgenoot Dec Spelman gewonnen, maar daarbij bleek hij hersentrauma opgelopen te hebben.

In de laatste ronde van het bij vlagen zeer felle gevecht ging Westgarth even neer, maar hij won op punten wel. Op het moment dat hij als winnaar werd aangewezen stond de Brit al flink te wankelen, en in het interview na afloop voelde hij zich ook duidelijk niet best: meer dan eens greep hij naar zijn hoofd en hij leek er niet helemaal bij te zijn.

"Ik vind dit leuk om te doen, daarom doe ik het", stelde Westgarth in het interview. "Ik doe dit niet omdat ik een topbokser ben, maar ik ben blij dat we de mensen een show hebben gegeven. Je moet soms wat klappen krijgen om ze uit te kunnen delen, maar ik heb het prima gecontroleerd denk ik. Als ik niet zo'n goede kin had, zou hij me knock-out geslagen hebben", aldus Westgarth, die nog één zege verwijderd was van een titelgevecht.

Na het interview strompelde Westgarth richting kleedkamers, waar hij in elkaar zakte. De bokser werd met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd, maar daar konden artsen niks meer voor hem betekenen en kwam hij vrij snel te overlijden. "Ik heb er geen woorden voor, mijn hart is gebroken", aldus een aangeslagen Spelman nadat hij hoorde over de dood van zijn opponent.

Het interview met Westgarth na het gevecht, waarna hij al snel kwam te overlijden (Bron: YouTube)