Carrasco en Gaitan verlaten Atlético voor Chinese club Dalian Yifang

Atlético Madrid heeft afscheid genomen van Yannick Carrasco en Nicolas Gaitan. Beide spelers vertrekken naar China.

Het hing al even in de lucht, maar Yannick Ferreira Carrasco en Nicolás Gaitán zijn niet langer eigendom van Atlético Madrid. Het duo laat de club per direct achter voor een nieuw avontuur in China. Carrasco en Gaitán hebben getekend bij Dalian Yifang.

Naar verluidt ontvangt Atlético Madrid in totaal 48 miljoen euro voor beide spelers. Carrasco levert de club dertig miljoen euro op. Gaitán vertrekt voor achttien miljoen euro. In China kunnen de spelers rekenen op een riant salaris. Carrasco gaat tien miljoen euro per jaar verdienen.

De Belg speelde sinds 2015 voor Atlético Madrid, waar hij afgelopen jaren veel indruk maakte. Hij werd gelinkt aan een vertrek naar de top van de Premier League en Bayern München toonde interesse. Uiteindelijk is Dalian Yifang zijn nieuwe werkgever geworden.

Gaitán speelde iets minder lang bij Atlético Madrid. Hij maakte in 2016 de overstap van Benfica naar Spanje, maar wist het nooit echt waar te maken in de hoofdstad. In totaal kwam hij tot 49 wedstrijden in het eerste elftal.