Bokssensatie Dubois stoomt door met volgende zege

Bokser Daniel Dubois is nog altijd niet te houden. Het pas 20-jarige Britse toptalent bij de zwaargewichten boekte in het weekeinde al zijn zevende overwinning als profbokser, nadat hij in april vorig jaar zijn debuut maakte.

Dubois wordt door vele bokskenners gezien als enorm talent, zowel vanwege zijn stijl van boksen als de volwassen manier waarop hij al overkomt. Daarnaast heeft hij een ongekende kracht in zijn vuisten, wat hem al zeer snel de bijnaam Dynamite opleverde.

De eerste zes gevechten won Dubois allemaal op knock-out, drie keer in de eerste en drie keer in de tweede ronde. Hij stond nog niet echt tegenover indrukwekkende tegenstanders en ook in de York Hall in Londen was dat met DL Jones niet echt het geval.

De twaalf jaar oudere Jones maakte eigenlijk geen moment serieuze kans tegen Dubois, die het aanvankelijk wat rustig aan deed. In de derde ronde begon hij gas te geven en met een goede halve minuut te gaan ging hij los: Jones kreeg een aantal snoeiharde klappen te verwerken, de scheidsrechter beëindigde het gevecht en Dubois behield zijn Britse Southern Area-titel.

Op 14 april stapt Dubois de ring weer in, dit keer in de O2 Arena in Londen. Zijn tegenstander in dat gevecht is nog niet bekend.

Dubois - Jones (Bron: YouTube)