Derde olympische titel Zweedse curlingvrouwen

De Zweedse curlingvrouwen zijn erin geslaagd om voor de derde keer de olympische titel te verovere. De winnaars van het goud in 2006 en 2010 waren in de finale oppermachtig tegen thuisland Zuid-Korea; 8-3.

Zuid -Korea, liefkozend de garlic-girls genoemd, hadden verrassend de finale bereikt en hadden daarin helaas de zenuwen niet onder controle.  Skip Kim EunJung had geen antwoord op het sterke Zweedse spel van haar collega Anna Hasselborg en was zelf verre van in vorm. 

Zuid -Korea kwam in een kolkend Curling center nog op 1-0 voor, maar vanaf het derde end verloren ze drie ends op rij en stonden op een 2-4 achterstand toen de doodsteek kwam in het zevende end.  Met de voorlaatste steen moest Kim EunJung een freeze spelen tegen een Zweedse steen om een hoge score te voorkomen. 

Daar slaagde ze echter niet in, waarna Hasselborg een simpele takeout kon spelen en drie punten wist te scoren; 2-7. In het achtste end scoorde het thuisland nog de 3-7, maar toen Hasselborg in end negen de 3-8 maakte werd de spreekwoordelijke handdoek gegooid en had Zweden hun titel binnen.