Bizarre blunder Nederlandse keeper in 2. Bundesliga

De Nederlandse keeper Mark Flekken is in één klap bekend geworden, voor even dan. De 24-jarige doelman van het in de 2. Bundesliga spelende MSV Duisburg ging zaterdag wel bijzonder ernstig de fout in tijdens het duel met FC Ingolstadt 04.

Na een dik kwartier dacht Duisburg op 2-0 te zijn gekomen, maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. De doelman van Ingolstadt nam de vrije trap snel, en terwijl de regie nog uitgebreid bezig was met herhalingen, scoorde Stefan Kutschke de gelijkmaker.

In de herhaling bleek hoe dat gegaan was: Ingolstadt viel aan en Kutschke kon de bal zo in het doel werken, omdat Flekken met z'n rug naar het veld stond. De Nederlander dacht in alle rust even een slokje water te pakken, maar dat bleek niet zo'n strak plan.

De zege ging uiteindelijk nog wel met 2-1 naar Duisburg, waar Flekken sinds het begin van het seizoen 2016/17 de vaste doelman is. In dat seizoen promoveerde hij met de club, onder meer door een wedstrijd waarin Flekken in de blessuretijd de gelijkmaker scoorde.