De Wolf: "Ajax speelt in De Kuip met meer branie dan PSV"

PSV mag zondag geen punten verliezen tegen Feyenoord, anders kan Ajax nog dichterbij komen. Het verschil is op dit moment vijf punten.

Volgens John de Wolf speelt PSV in De Kuip vaak met een andere instelling dan bijvoorbeeld Ajax. "Het zijn maar cijfers en die zeggen niks over de volgende wedstrijd. Toch wisten we in mijn tijd als speler al dat PSV anders naar Feyenoord komt dan bijvoorbeeld Ajax, dat in Rotterdam vaak met wat meer branie speelt", vertelt de oud-prof van de Rotterdammers aan het Eindhovens Dagblad.

PSV nam de laatste jaren zelden drie punten mee uit De Kuip en volgens De Wolf is dat vooraal een 'mentaal probleem'. Danny Koevermans is het daar deels mee eens. Hij scoorde twee keer toen de Eindhovenaren in 2009 met 1-3 van Feyenoord wonnen. "Je kunt vooraf nog zo hard roepen dat je je van de omstandigheden niks moet aantrekken, maar de sfeer is gewoon indrukwekkend."

"Daar moet je je voordeel mee zien te doen, maar dat is niet iedereen gegeven. Ik hoop dat PSV het redt." Feyenoord en PSV trappen zondag om 14:30 uur af. Twee uur eerder neemt titelconcurrent Ajax het voor eigen publiek op tegen ADO Den Haag.