Matic: "Lukaku gaat grote dingen doen voor Manchester United"

Nemanja Matic voorspelt dat Romelu Lukaku grote dingen gaat bereiken bij Manchester United. De Belg was dit seizoen 21 keer trefzeker voor de club.

De 24-jarige spits stapte afgelopen zomer voor bijna 85 miljoen euro over van Everton naar Manchester United en kent een goed eerste seizoen op Old Trafford. Toch blijven er vraagtekens over Lukaku's prestaties tegen de topclubs, hij slaagde er niet in om te scoren tegen de top in de Premier League dit seizoen.

"Romelu is een fantastische spits", vertelt Matic in gesprek met Sky Sports . "Voor een jonge speler is het geen gemakkelijke situatie omdat iedereen verwacht dat je in elke wedstrijd scoort. Het is niet gemakkelijk om aan die verwachting te voldoen, maar zoals hij al laat zien, doet hij het goed. Hij is mentaal sterk en ik ben er zeker van dat hij zal blijven scoren. Hij is nog steeds jong en kan zich verbeteren en ik weet zeker dat hij grote dingen gaat doen voor Manchester United."

De Servische middenvelder is ook blij met de aanwezigheid van Alexis Sánchez bij the Red Devils , nadat hij in januari overkwam van Arsenal. "Alexis werkt heel hard. We zijn blij dat we hem in het team hebben, want in dit soort wedstrijden kan een speler met die kwaliteiten een wedstrijd beslissen. Ik weet zeker dat hij heel belangrijk zal zijn voor ons op zondag en de rest van het seizoen. Ik ben blij dat hij een teamgenoot is." Manchester United ontvangt zondag op eigen veld Chelsea, waarbij de ploeg van José Mourinho drie punten voorsprong heeft.