Pelé: "Neymar is technisch gezien al de beste speler ter wereld"

Neymar is technisch de beste speler in de wereld stelt Pelé. De aanvaller van PSG is bovendien een van de drie supersterren in het voetbal.

De Brazilaanse aanvaller stapte afgelopen zomer voor een recordbedrag van 222 miljoen euro over van Barcelona naar Paris Saint-Germain en een absoluut topseizoen volgde. In 29 wedstrijden in alle competities was het 29 keer trefzeker gaf hij ook nog eens zeventien assists.

"Als je in de wereld rondkijkt, zijn degenen die opvallen Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar. Er zijn geen andere supersterren", vertelt Pelé op de officiële website van de FIFA. Pelé verwacht een leidende rol van de aanvaller bij Brazilië op het WK komende zomer in Rusland.

"Neymar heeft de manier veranderd waarop hij bij het nationale team speelt. Hij moest wel. Bij zijn club speelt hij op de linkerflank, terwijl hij voor Brazilië meer een centrale rol heeft. Hij speelt als een traditionele nummer 10."

"Ja, hij is klaar om dit team te leiden. Hij vindt misschien de tactische omschakeling van zijn club naar het nationale team niet eenvoudig, maar Neymar is de belangrijkste speler van Brazilië. Daar moet hij zich op voorbereiden. Ik zou zelfs verder gaan: voor mij is hij technisch gezien al de beste speler ter wereld. Daar ben ik absoluut zeker van."