Gio denkt aan KNVB Beker en neemt geen risico tegen PSV

Feyenoord en PSV staan voor een kraker in de Eredivisie, maar Giovanni van Bronckhorst denkt ook alvast aan het duel met Willem II voor de KNVB Beker.

De trainer van Feyenoord erkent dat er een zware periode aan komt. De ploeg wil komend weekend winnen van PSV, maar staat een paar dagen later in de halve finale van de KNVB Beker tegenover Willem II. Met verschillende spelers die pijntjes hebben of geblesseerd zijn, gaat Van Bronckhorst goed kijken wie hij zondag opstelt.

"Voor zondag ga ik goed kijken. Ik ga geen risico nemen als spelers niet helemaal fit zijn, met oog op woensdag tegen Willem II", vertelde Van Bronckhorst, geciteerd door RTV Rijnmond, tijdens de persconferenitie. "Woensdag volgt een belangrijke wedstrijd, tegen Willem II. Van Persie heeft niet alles mee kunnen doen deze week. Voor aantal jongens zaak om te kijken wat beter is, of zondag starten of woendag."

"Een aantal jongens hebben lichte klachten. Vandaag was iedereen weer op het veld. Voor St. Juste is het seizoen ten einde. Dat is een flinke tegenslag voor hem, voor mij en voor het team. We hebben de beslissing genomen om hem te opereren. Haps ziet er goed uit. Hij heeft alles mee kunnen trainen vandaag."

Van Bronckhorst wilde niet teveel kwijt over het incident tussen Sven van Beek en Steven Berghuis, die elkaar tijdens de training in de haren vlogen. "Het was een incident, dat zie je vaker. Ik hoefde weinig te doen. De jongens hebben het uitgesproken op de training en dat was het. Je weet dat ze er in training soms vol op gaan. Ze hebben strijd en passie. We moeten het niet groter maken dan het is."

De trainer hoopt zondag en woensdag een overwinning te kunnen boeken. "Het is nu de week van de waarheid, zeker in het bekertoernooi. Zondag de topper PSV, dan halve finale Willem II. Er komt wel wat spanning bij kijken, dat heb je ook nodig om tot een topprestatie te komen."