Van der Poel wint Soudal Masters; Ploeggenoot Meeusen wint bij hoogspringen

Mathieu van der Poel heeft de Soudal Masters in Waregem gewonnen. De veldrijder won de wedstrijd vanuit laatste positie. Voor Van der Poel was dit 31e zege van het seizoen. De hoogspringwedstrijd werd gewonnen door Tom Meeusen.

De wedstrijd in Waregem is traditioneel een buitenbeentje op de kalender. Kunstmatige hindernissen zoals balken en bruggen zijn niet vreemd in het veldrijden maar in Waregem gaat men een stukje verder. Dit jaar had men het parcours opgeleukt met een evenwichtsbalk en fontein.

Van der Poel startte als laatste in een veld van 23 renners maar wist uiteindelijk “gewoon” de wedstrijd te winnen. Vice-wereldkampioen Michael Vanthourenhout werd tweede. Op de derde plaats eindigde Toon Aerts. Bij de vrouwen won Sanne Cant voor Maud Kaptheijns en Ellen van Loy.

In de traditionele hoogspringwedstrijd wist Tom Meeusen over een hoogte van 60 centimeter te springen. Twee jaar geleden was Meeusen ook al het beste. De Belg kwam overigens niet in de buurt van het record van vorig jaar. Toen sprong Jan Denuwelaere over 80 centimeter.

Uitslag mannen
1. Mathieu Van der Poel (NED)
2. Michael Vanthourenhout (BEL)
3. Toon Aerts (NED)
4. Corne Van Kessel (NED)
5. Tim Merlier (NED)
6. Tom Meeusen (NED)
7. Jim Aernouts (NED)
8. Michael Boros (CZE)
9. David Van der Poel (NED)
10. Dieter Vanthourenhout (NED)

Uitslag vrouwen
1. Sanne Cant (BEL)
2. Maud Kaptheijns (NED)
3. Ellen van Loy (BEL)
4. Laura Verdonschot (BEL)
5. Jolien Verschueren (BEL)
6. Kim van de Steene (BEL)
7. Manon Bakker (NED)
8. Alicia Franck (BEL)
9. Lindy van Anrooij (BEL)
10. Joyce Vanderbeken (BEL)