Japanse curlingvrouwen laatste halve finalist

De Japanse curlingvrouwen hebben zich als laatste land geplaatst voor de halve finales van het olympische toernooi. De vrouwen van skip Satsuki Fujisawa verloren wel met 4-8 van het al uitgeschakelde Zwitserland, maar zag dat hun directe concurrent Amerika ook verloor van het al geplaatste Zweden. Daardoor werden de Japansen niet meer ingehaald en was er geen extra wedstrijd nodig voor de vierde plaats.

Amerika had een overwinning nodig tegen de Zweden, maar kwam al gelijk 3-0 achter na het eerste end. De dames van skip Nina Roth knokten zich nog knap terug in de wedstrijd en na het negende end (toen Japan al had verloren) was de stand gelijk en wisten de dames dat ze in het laatste end een steal moesten halen om een tie-breaker wedstrijd af te dwingen.

Echter zat een overwinning er nooit in voor Amerika, dat liefst drie punten tegen kreeg en zich tevreden moesten stellen dan een vijfde plaats. Japan zal in de halve finale het verrassende Zuid-Korea treffen. De andere halve finale gaat tussen Zweden en Groot-Brittannië.