Brands: "Het zegt ook alles dat Huntelaar niets krijgt"

PSV's technisch manager Marcel Brands heeft goede hoop dat Hirving Lozano wordt vrijgesproken voor zijn rode kaart tegen sc Heerenveen.

Donderdag is de beroepszaak nadat PSV eerder niet akkoord ging met een schorsing van drie wedstrijden. "Lucas Woudenberg heeft verklaard dat het meer een duw dan een klap was. Wij hadden daarom verwacht dat de rode kaart zou worden omgezet in geel", vertelt Brands in gesprek met Voetbal International. "We schrokken dus wel even toen maandag bekend werd dat Lozano voor drie wedstrijden werd geschorst."

"Dat Klaas-Jan Huntelaar voor eenzelfde armgebaar niets krijgt, zegt ook alles. Het is allemaal zo verwarrend voor spelers en trainers. Toen we tegen Sparta speelden, mocht van Bas Nijhuis heel erg veel. Ik denk dat hij voor het geval met Lozano niet eens had gefloten. En Isimat moest tegen Heerenveen naar de kant met een bloedlip na een tik, maar zijn directe tegenstander kreeg niks. Woudenberg had niet eens een bloedlip."

Naast Lozano kan de koploper van de Eredivisie zondag mogelijk ook geen beroep doen op Marco van Ginkel, maar Brands denkt niet dat de PSV niet zonder het tweetal kan presteren. "Net zoals ik ook nooit een moment heb gedacht dat de titelrace al een gelopen koers zou zijn. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat Marco en Lozano niet heel belangrijk voor dit team zijn. Het zijn cruciale spelers die iets kunnen forceren tijdens een wedstrijd."

Brands stelt dat PSV op 15 april de cruciale thuiswedstrijd tegen Ajax moet winnen en vervolgens mag het dan twee keer verliezen. "We wisten dat we met Heerenveen, Feyenoord en FC Utrecht een serie lastige duels zouden krijgen. Hier moeten we goed doorheen zien te komen. De wedstrijd tegen Feyenoord was altijd al cruciaal, maar nu het gat met Ajax is geslonken naar vijf punten, weegt die wedstrijd nu iets zwaarder."