Knegt eruit op 500 meter, Hoogerwerf en Breeuwsma wel door

Sjinkie Knegt heeft zich niet weten te plaatsen voor de kwartfinale op de 500 meter bij het shorttrack. De regerend wereldkampioen had een slechte start en kon zich vanuit de laatste positie niet genoeg naar voren werken. Bij een ultime inhaalpoging bij de Kazak Nurbergen Zhumagaziyev ging hij volgens de jury in de fout en kreeg ook nog eens een penalty.

Dylen Hoogerwerf en Daan Breeuwsma kenden meer geluk. Hoogerwerf kwam na de start op de derde positie terecht en leek daar ook te gaan finishen. In de voorlaatste ronde viel de Hongaar Viktor Knoch echter voor hem, waardoor Hoogerwerf op de tweede positie terecht kwam. Hij finishte ook op die positie en ging door naar de kwartfinale. 

Daan Breeuwsma had een lastige heat met Charles Hamelin en Hyojun Lim en kwam na een goede start op de vierde plaats terecht. Hij leek zich daarmee tevreden te moeten stellen, maar toen Hamelin en de Kazak Denis Nikisha met elkaar in aanraking kwamen vond hij zich plots op de tweede plaats terecht en plaatste zich voor de kwartfinale.