Op doping betrapte curling-speler: "Ploegmaat heeft dat middel in mijn drankje gedaan"

De curling-speler Alexander Krushelnitsky die tijdens de Winterspelen in Pyeongchang op het verboden geneesmiddel meldonium betrapt werd geeft een ploegmaat de schuld. Volgens de Rus heeft een landgenoot het middel in zijn drankje gedaan tijdens een trainingskamp kort voor het begin van de Winterspelen.

Krushelnitsky die samen met zijn vrouw Anastasia Brysgalova het brons won in het gemengd dubbel is inmiddels afgereisd naar Seoul. In de Koreaanse hoofdstad zal de B-staal van de Rus onderzocht worden. Volgens coach Dimitri Melnikov heeft zijn pupil tot 2016 meldonium gebruikt maar is daarmee gestopt toen het verboden werd.

Volgens Krushelnitsky zelf heeft een andere Russische curling-speler die niet geselecteerd werd voor de Winterspelen op een trainingskamp in Japan meldonium in zijn drankje gedaan. De Russische Federatie onderzoekt inmiddels deze beschuldiging.

Volgens het internationale sporttribunaal TAS is er nog geen datum afgesproken wanneer Krushelnitsky gehoord zal worden. Indien de Rus schuldig wordt bevonden riskeert hij een schorsing en het verlies van de derde plaats. Het brons gaat in dat geval naar het team van Noorwegen.