Higler: "Ik heb heel even twijfel gehad"

Hirving Lozano moest het veld tegen Heerenveen vroegtijdig verlaten met een rode kaart. Scheidsrechter Dennis Higler twijfelde na het zien van de beelden.

Tijdens de wedstrijd wist Higler zeker dat Hirving Lozano een rode kaart moest krijgen voor een slaande beweging richting zijn tegenstander. Toen hij na afloop de beelden te zien kreeg begon hij toch te twijfelen over zijn beslissing.

"Ik zag tijdens de wedstrijd een slaande beweging naar achteren, dus mijn eerste ingeving was een rode kaart", vertelde de scheidsrechter tegenover FOX Sports. "Ik had een redelijk goed gezichtsveld en de assistent aan de lijn kwam ook direct met 'rood, rood, rood'", dus de beslissing was voor ons vrij snel duidelijk. Ik heb heel even twijfel gehad."

Maar na het zien van de beelden, begon hij toch te twijfelen. "Vooropgesteld, we willen dit soort slaande bewegingen naar achteren uit het voetbal hebben. Mijn eerste ingeving was, zoals ik al zei, een slaande beweging op volle snelheid met kracht naar achteren. Ik snap wel dat als je de beelden daarna ziet, zeker in slow motion, dat je gaat twijfelen."