Vijftal aangehouden na geweld tegen agenten

De politie heeft zaterdagmiddag op de Van Eysingalaan in Utrecht vijf personen aangehouden omdat ze de politie belemmerden bij het doen van haar werk en voor openlijke geweldpleging tegen agenten. De aanhouding trok zo veel opdringerig publiek, dat agenten zich genoodzaakt zagen geweld te gebruiken om werkruimte te creëren. Onder meer werd de wapenstok ingezet.

Het incident begon omstreeks 16.30 uur met een melding over een motorscooter zonder kenteken die reed over de Marshalllaan. Agenten gingen erop af en zetten, toen zij de motorscooter zagen rijden, de achtervolging in. Al snel werden zij daarbij gehinderd door een andere scooter met twee opzittenden, die voor de politieauto ging rijden en zo de achtervolging belemmerde.

De motorscooter raakte uit het zicht, waarna de agenten de opzittenden van de tweede scooter wilden aanhouden op de Van Eysingalaan. De aanhouding trok veel bekijks en snel was er een forse oploop van mensen. Eén persoon bemoeide zich met de aanhouding door met een nog onbekend voorwerp naar de politieagenten te gooien. Een tweede persoon gooide met zand in het gezicht van een agent. Deze twee werden ook aangehouden.

Tenslotte werd op de Van Eysingalaan ook de bestuurder van de motorscooter aangehouden. De motorscooter werd echter niet meer aangetroffen. Leeftijden en woonplaatsen van de verdachten zijn op dit moment nog niet bekend. Nader onderzoek wordt ingesteld.