FOK! Wat een weer: zonnig

De ochtend begint helder en koud met bijna overal enkele graden vorst, lokaal is het nevelig. Verder is het vandaag zonnig en droog, vooral in het noorden kan er soms wat hogere bewolking overtrekken. De maximumtemperatuur ligt tussen 5°C in het noordoosten en 8°C in het zuidwesten. De wind draait naar zuid en is zwak tot matig.

In de nacht naar maandag zijn er aanvankelijk brede opklaringen maar later neemt de bewolking toe, het blijft droog. De minima lopen uiteen van een graad of 3 in het noordwestelijk kustgebied tot -4 °C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit zuidelijke richting.

Maandag overdag zijn er in het zuidoosten en oosten nog enkele opklaringen. Elders is er meer bewolking en later in de middag en avond kan er vooral langs de westkust en in het noorden soms wat regen vallen. De middagtemperatuur ligt rond 6 graden. De wind is zuidelijk en overwegend matig.

De dagen daarna een overgang naar een droog weertype met geleidelijk steeds meer zon. Het wordt geleidelijk kouder met maxima die dalen naar enkele graden boven nul en in de nachten gaat het licht en later mogelijk matig vriezen.(Bron: KNMI)

Nederland
 

Het was in ieder geval droog vandaag  (Foto: DJMO)
Het was in ieder geval droog vandaag (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!